W2Best

Det handlar om stil.

December 26, 2008 Egypten 16/12-6/1 08/09 , , ,

Dag 2 i Egypten

Dag två inleddes förstås med den överdådiga frukostbuffen, som dock visade sig ha en dimension till då vi första morgonen helt missade avdelningen med varm mat. Så frukostbuffen innehöll inte bara 25 sorters tårta, och 10 sorters frukt, 10 sorters grönsaker, 5 sorter yoghurt, gröt, pannkakor, flingor och 7 sorters bröd med 15 sorters pålägg, utan även scrambled eggs, en kock som stekte ägg och omelett på plats, två sorters korv, falafel, köttbullar, biff i stark sås, potatiskroketter, stekt potatis, egyptisk ärtsoppa, broccolipaj, grillade tomater och grönsaksröror av olika slag. Det var tveklöst den maffigaste frukostbuffe jag ätit. Och jag som är imponerad av Lindesbergs Stadshotells frukost som jag klämmer varje onsdag morgon!
Efter frukost gjorde vi den revolutionerande rakningen hos en barberare. Det har jag aldrig gjort innan och det var verkligen en upplevelse av rang. Jag gick med brudgummen och hann även med rakning för mig själv, vilket var otroligt skönt. Jag tror aldrig att jag har varit så len i ansiktet… : P Känns just nu som att skägget kommer att vara av, för en tid framöver! Så det är bara att vänja sig.
Sen var det dags att klä på brudgummen smoking, och jag drog min ”kostym”, som var egenihopplockad av olika plagg, för att minimera packingen…
Jag tog notisen att jag och Jakob tillsammans mönstrade de allra flesta svenska modemärkena: Tiger of Sweden (smoking och kavaj), Acne (smokingskjorta), Whyred (byxor), Encore (skjorta), H&M (hängslen och slips), björn borg och så lite second hand på mina skor och brudgummens fluga. Den där flugan var dagens största huvudbry. Jag hade på mig den på balen i förra veckan, och det gick bra tack vare att Assi (Paulines mor) kunde knyta fluga. Problemet var nu att de inte skulle se varandra förrän själva ceremonin och det skapade ett visst problem, när jag stod med vår halvsvenska guide Said och Jakob på Svenska ambassaden och försökte knyta fluga. Ambassadören kunde inte, en överste som hon skickade ut behärskade inte konsten, och hänvisade till att han bara lärt sig knyta slips. En av de anställda gick i alla fall in på http://men.style.com och skrev ut en guide och med hjälp av den lyckades vi till slut få ihop en fluga som kvalificerade sig för bröllop!
När vi stod på ambassaden och knöt flugan frågade Jakob Said, som hade bott i Sverige under sina första år eftersom hans mamma kom ifrån Sverige var han hade bott någonstans, och jag tappade fullkomligt hakan när jag hörde svaret: FRÖVI. Jag var inte nådigt exalterad när jag förklarade att jag bott strax utanför frövi under de senaste sexton åren av mitt liv, och var tvungen att se på hans pass så att han inte skämtade, men det stod faktiskt Näsby på passet. Han skulle gå klart sin Guideutbildning i Egypten och sen skulle han flytta till Sverige, för han hade insett att det inte var värt att jobba i Egypten till så otroligt lite betalt. Han hade på en heltid i svenska kronor 1500 i månadslön. Visst får de en hel del dricks men det är ändå helt otroligt dåligt. Hans lägenhet kostade cirka 900 sek, och var en 2-rummare och kök 45 min från city-centre. Jag blir riktigt sugen på att bo i Kairo eller någon liknande stad och driva företagande på distans. Vi får se när jag gör verklighet av de planerna!
Det var bröllop, och sedan middag under en båttur i Nilen. Ett fantastiskt sätt att avrunda dagen på, med musik och underhållning och en fruktansvärd massa mat och tårta och grejor. Min mage går utåt efter all mat och dryck.
Vi hade hand om Paulines två bröder på fem och sex år under natten och det är alltid en intressant upplevelse att ta hand om barn… Jag kunde hur som helst inte sova bra, och somnade först runt halv fyra, när vi skulle upp sex dagen efter för att få en riktig monsterdag i Kairo.


Jag och Said från Frövi försöker knyta flugan. Nu kan jag iaf!!


Ett glatt bröllopspar!


Båten med det vackraste namnet i stan. : P

Liknande inlägg:

  1. Julfesten i Egypten Det var ingen vanlig jul i år. Hela dagen låg...
  2. Dag 7 i Egypten Dag 7: Nu har vi varit i Egypten en vecka,...
  3. Dag 4 i Egypten Dag 4: Första dagen på Sheraton Sharm Jag fick sova...

1 to “Dag 2 i Egypten”

  1. kajsa says...

    Vad kul med bröllop och roligheter i Egypten!

Leave a comment