W2Best

Det handlar om stil.

December 25, 2008 Egypten 16/12-6/1 08/09 , , , ,

Dag 1 i Egypten

Den första ”dagen” på resan började klockan fem när vi blev upplockade av Taxi utanför Alingsås, och körda till Landvetter för avfärd. Vi åkte via Frankfurt till Kairo, som var första anhalten, och huvuduppgiften där var ett giftermål på Egyptiska ambassaden. Det är Paulines Mamma och nuvarande man Jakob som sa ja till varandra.
Dessförinnan hade vi dock hunnit med att sova igenom en hel dag… Vi blev nämligen en och en halv timma sena i Frankfurt så planet till Kairo lyfte inte förrän cirka halv ett, vilket gjorde att vi var framme runt halv fem, och kom till hotellet runt sex. Frukosten öppnade sex så vi körde frukost innan sömnen. Riktigt imponerande frukostbuffe, med ett dessertbord som inte var av denna värld. Kanske det var 25 olika sorters tårtor och bakelser… Vi däckade på rummet och sov till klockan halv fem, och efter det blev det fantasifullt nog ett besök på pizza hut. Jag åt på McDonalds på flygplatsen i frankfurt så jag lyckades klämma två snabbmatsfranchise på mindre än 24 timmar. Inte riktigt likt mig…
Därefter återvände vi till hotellet och tillbringade 2 timmar i SPA-anläggningen där som var riktigt fräsch, med stor bubbelpool med inbyggd massage, bastu, ångbastu och massörer för de som önskade… Inga dåliga grejor.
Avslutade dagen med att sitta med flickvännens morbror på ett RIKTIGT sunkhak och röka vattenpipa. Jag har inte kännt av någon hepatit än, men jag vill inte tänka på hur många arabiska män som har sugit på den vattenpipan… : P Det var i alla fall riktigt trevligt att sitta i plaststolar och röka pipa, och efter en promenad på stan och en intensiv resnatt var det perfekt avkoppling. Kairo är inte en stad som somnar i första taget. Klockan tolv på natten är det lika mycket folk igång som klockan tolv på dagen, och det gillar jag! Otroligt skönt att inte behöva skynda sig innan klockan sex för att kunna gå till en affär…
Jag och Pauline hade fått berättat för oss att Kairo skulle vara en fruktansvärt äcklig stad, men ännu inga döda hästar eller hundar och ytterst få tiggare, men väldigt gott om Poliser och säkerhetspersonal.

2 to “Dag 1 i Egypten”

  1. Jonas says...

    Testar antispam-plugin!

  2. berkey says...

    Very rapidly this website will be famous among all blogging and site-building visitors, due to it’s pleasant content|