W2Best

Det handlar om stil.

off
April 14, 2008 Tankar

En tankeställardag

Med tanke på inlägget jag skrev om att studera eller inte. Idag var en dag som kom lägligt med tanke på att det valet ska vara gjort senast imorgon. Jag var på möte på ett ganska stort advokatkontor i Örebro. Jag har inte blivit indragen i någon juridisk process utan det var i ett annat sammanhang (jag och en av advokaterna ska tillsammans anordna en entreprenörsskapsdag). Det otäcka var att det var exakt som det verkar vara i filmer och böcker, och att folk strävar efter ett sådant jobb. Folk väljer att studera i typ 8 år för att sedan stita på ett advokatkontor i resten av sitt liv… Hela grejen satte världens grillor i huvudet på mig, och jag har varit helt konstig i huvudet hela dagen. Är det någon som känner igen sig i min tankegångar? Jag har aldrig tänkt på det här sättet innan, så det känns märkligt. Nu vet jag iallafall att jag har ännu större anledning att tycka om mitt jobb! I vårt företag (jag jobbar alltså med företaget Forever) kan vi snacka arbetsglädje. Jag kommer nog ingenstans i det här inlägget, men jag var bara tvungen att skriva något om det. Mitt tips till alla som ska börja plugga: Sök inte bara till en glammig linje utan att ha möjlighet att få lite insikt i branchen du söker dig till. Det är ju lite surt om man fem år senare inser att man är i helt fel yrke…

0 to “En tankeställardag”

 1. Pauline says...

  Words, du är klok som en bok!

 2. Jonathan says...

  Underbar blogg =)

  Om du har en mail eller om du mailar mig ang adress etc hade det varit kanon. Inte så sugen på att posta min adress i bloggen =)

  jonathan.thiman@bredband.net

 3. Schough says...

  Jag tror att det är få som går sådana pass avancerade och långa utbildningar som tillexempel advokat, civilingenjör eller civilekonom som tycker att deras utbildning är bortastad även om de kommer på när de är färdiga att de inte vill bli just det de pluggat till. De år som man pluggar är ju inget svart hål direkt. Visst det är tufft och i mellanåt så kan det nog kännas hopplöst ibland, men om du frågar några i eferhand om hur de uplevede sin studietid så tror jag att du ofta kommer få svaret att de var det roligaste de gjort.
  Sedan så är ju de här långa utbildningarna så breda att du kan jobba med mycket olika arbetsuppgifter.
  Jag tror säkert de människor som jobbade på det där kontoret tycker om utmaningen med arbetet, de ser det förmodigen inte som tråkigt och som sagt jag tror inte att de är låsta till det yrket om de skulle få för sig att det helt enkelt sög.

  Oj! Känner att jag också blev också lite virrig av den här frågan.:P

 4. w2best says...

  Ja det är lätt att tro, men jag tror faktiskt att det är fler än vad man kan tänka sig som inte trivs helt på sitt jobb…

 5. Schough says...

  Klart att det finns högvis med folk som inte är nöjda med sina jobb. Vad jag menar är att någon med en högskoleutbildning oberoende av typ har en större möjlighet att förändra sin arbetssituation en vad en utan utbildning har.

 6. Pauline says...

  Schough: Men har man gått en advokatutbldning så tror jag att de flesta inte byter inriktning även om de inte tycker det är så kul med själva jobbet. Vad finns för alternativ, den inriktningen är såpass specifierad. Faktum är ju att 80% inte trivs på sina jobb. Jag menar självmorden är typ störst inom läkar och de andra “högt värderade” yrkena.

 7. Schough says...

  Pauline: Jr tyvär stämmer nog mycket av vad du säger.:(