W2Best

Det handlar om stil.

January 24, 2010 Entreprenörskap, Kläder

Skjortor från The Fair Tailor!?

Mitt förra inlägg handlade ju om skräddarsydda skjortor. Eftersom jag är världens största sucker för reklam brukar jag nästan följa (alltså inte följa men kolla upp) alla reklambudskap som jag får presenterade för mig. Det är livsfarligt för mig att ha tv:n på och sitta vid datorn samtidigt eftersom jag konstant måste gå in på alla företags hemsidor för att kolla upp lite närmare. Jag antar att det är så den perfekta konsumenten agerar. 😛 Mitt tankesätt är att om inte jag agerar på reklam, så kommer jag ju inte få andra att agera på reklam…

Venture Cup gör ju reklam på spotify nu, genom att presentera ett antal företag som lyckats genom dem, till exempel Lensway och det senaste jag hörde var The Fair Tailor som tillverkar skräddarsydda skjortor i Nepal under bra förhållanden. Jag hade aldrig hört talas om dem innan jag hörde reklamen på spotify.

Deras skjortor i den billigaste varianten går lös på 500 kronor. En viss skillnad mot de jag köpt i Indien (och vad jag har hört så skall nepal vara ett snäpp billigare ändå). Vinstmarginalen måste kunna göras ganska stor iallafall, för även om man har “shyssta” förhållanden kan man nog ha tillverkningspriser på under 100 kr per skjorta.

Jag har själv funderat flera gånger på att starta något liknande när jag kommer befinna mig i Indien under en längre tid. Vi får se vad som händer med det.

Men det är väldigt skoj att The Fair Tailor har satsat mycket på Sociala medier! Där verkar de ligga i framkant bland klädföretag. Deras twitter har dessutom 200 followers. Det är inte så dåligt för ett företag som inte har sociala medier som verksamhetsområde!

Ska bli skoj att se om det kommer mer om detta företag de kommande åren!

4 to “Skjortor från The Fair Tailor!?”

 1. Sebastian Stjern says...

  Tjenare Jonas,

  Kul att du hört vår reklam och kollat upp oss.

  Det stämmer att det kostar under 100kr att producera skjortorna. Men tyger i egyptisk bomull är inte billiga… Sen är det klart billigare att frakta från Indien, så ekonomiskt är det nog smartare att vara där. Men vi vill vara i Nepal för att vi känner att vi kan göra mest nytta där.

  Tack för berömmet om sociala medier. Vi tror att det är där våra kunder finns, då ska vi också finnas där.

  Sebastian, grundare av The Fair Tailor

 2. ManuelCW says...

  ÿþ<

 3. Kaylee says...

  Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Kudos!

 4. berkey says...

  Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!|

Leave a comment