W2Best

Det handlar om stil.

December 9, 2008 Entreprenörskap , , ,

Tänkvärd historia ang. finanskrisen

Det var en gång en man som bodde vid en väg och sålde varm korv. Han hörde illa och därför hade han ingen radio. Han såg inte så bra heller och därför lästa han aldrig tidningar, men han sålde god korv!

Han satte upp skyltar vid landsvägen som talade om hur bra den var. Han brukade stå vid vägkanten och ropa: ”Köp en varmkorv, herrn” och folk köpte hans korv.

Och han köpte mer korv från slaktaren och mer bröd från bagaren, och han köpte en större vagn att sälja korven från. Till slut kallade han hem sin son från universitetet för att hjälpa till.

Men då hände något. Hans son sade: ”Far, har du inte hört på radion? Har du inte läst i tidningarna? Vi är på väg in i en svår depression. Läget i Europa är ruskigt, och här hemma går allt åt skogen”.

Då tänkte fadern: ”Min son ligger vid universitetet, han läser tidningar och hör på radion, så han borde veta vad han talar om”. Så skar han ner sina beställningar från slaktaren och bagaren. Och han tog ned skyltarna och brydde sig inte längre om att stå vid vägen och sälja korv. Och nästan med detsamma sjönk hans försäljning till noll. ”Det hade du rätt i min pojke” sa mannen till sin son. ”Det är verkligen en svår depression nu, det är det ingen tvekan om.”

Korv

Liknande inlägg:

  1. SEO Sunday för andra gången! Förra veckan var första gången jag var med i SEO...
  2. Fortsättningen på utförsäljningen Jag kommer att fortsätta sälja ut saker från min garderob,...
  3. Delhi airport Snart bär det av till bangalore. Härligt med öppna trådlösa...

1 to “Tänkvärd historia ang. finanskrisen”

  1. Pline says...

    Jag kan inte sluta älska den här historien. Så jävla klockren om man tänker på hur folk faktiskt agerar!

Leave a comment