W2Best

Det handlar om stil.

February 24, 2009 Indien 5/2-20/3 -09 , , ,

22 feb Kumily, Safaribilder

DSC_0001.jpg

Picture 1 from 22

De senaste gångerna jag har varit pa internetcafeer så har de inte tillåtit laptopt, så jag har fått sitta och knacka på tangentbord med konstig tangenuppsättning och utan å ä och ö, därför är jag helt van att skippa de tre sista bokstäverna i alfabetet nu när jag sitter vid min egen dator och skriver.
Vi befinner oss fortfarande i Kerala, men har förflyttat oss till en stad som heter Kumily och som ligger väldigt nära Peryar Wildlife Sanctuary, som är en nationalpark med tigrar, elefanter och massa andra exotiska djur. ;P
Att komma från Backwaters till Peryar ger en direkt känslan, hur sjutton kan detta var samma land, och till och med samma delstat… Det är helt otroligt. Vägen till Kumily var krokig och tog lång tid, men det var fömodligen den vackraste bussresa jag någonsin åkt. Med tanke på att bussfärden bara gick uppåt och uppåt, och att busschaufförerna kör väldigt galet, så kunde man i ganska många stunder se sig om och fundera på: Lever jag fortfarande, eller har busschauffören kört av vägen, så att jag har dött och är på väg till edens lustgård. Ena stunden djungel, andra stunden enorma teplantager, och nästa stund djungel igen. Helt otroligt.
Kerala är en väldigt intressant delstat, dels för att det är den delstat i Indien där flest pratar Engelska, där det är högst läs och skrivkunnighet, minst barnadödlighet och högst medellivslängd. Dels för att Kerala styrs av världens enda demokratiskt valda kommunistiska regim (det finns ju inte så många kommunistiska styren över huvud taget i dag). Som man kan se om man kikat igenom min kort från Kerala så är det ENORMT mycket kommunistisk propaganda här, och den onaturligt stora mängden beror på att det drar ihop sig till val i Indien, och därför gör de kommunistiska ledarna en turne genom hela Kerala, som tydligen drar sjukt mycket människor… Hundratusentals… Man kan säga att vi följt turnen baklänges. När vi var i Allapey var de där, under tiden vi var i Backwaters, sedan åkte vi till Kottayam, där de hade varit dagen innan, och sedan till Kumily där de hade varit för två dagar sedan… Kommunisterna i Kerala skall dock vara av lite ”snällare” art, för de verkar inte vara för revolution, utan kör en lite mildare linje. Jag har försökt snacka politik med en del människor här nere, men det behövs någon som är både insatt och som kan riktigt bra engelska för att man ska kunna få ut något av det på riktigt. Jag tycker det är riktigt intressant att se iallafall, och Kerala är såhärlångt min favoritdelstat i Indien, åtminstone upplevelsemässigt… Det är en otrolig skillnad mot Goa. Karnataka såg vi inte så jättemycket av, men det är stor skillnad även mot den.
Igår var vi på en Jeepsafari med 3 timmars trekking och en båttur, som var helt okej, men inget superbra tillfälle att se massa djur. Som ni kan se på bilderna så blev det trots allt en del djur: Apor, jätteekorrar, ödlor, kungsfiskare och så en bunt blommor som ju är ack så lätta att fotografera eftersom de inte rör sig så mycket… Vi fick iallafall se en elefant, men det var på vägen hem och han var en tempelelefant, så det kändes ju inte så häftigt… Men det var definitivt ett trevligt smakprov på nationalparken och naturen i den!
Idag har vi tagit det ganska lugnt, som en liten mellandag, men på kvällen gick vi på Katakaliuppvisning som är en speciell dans för Kerala, där det allra mest häftiga är sminkningen och klädseln de som dansar bär. Det tar en timme att få ihop kläderna och sminket, och då tycker jag ändå att de var jäkligt effektiva…
Mattias och Elin (som är Mattias flickvän som är i Indien med sin skola, för er som inte känner mig/oss) är nu på en nattrekking mellan 10 och 1, som nog är riktigt häftig… Imorgon skall jag på ett till heldagsprogram, som blir en heldagshajk som skall vara det allra bästa sättet att få se vilda djur i nationalparken. Man har med två bra guider och en säkerhetsvakt. Jag är riktigt taggad, och ska se till att gå och lägga mig snart så att jag har energi för att gå hela dagen. Min kondition är inte direkt superbra… ;P
Ja sedan bär det av vidare till Pondicherry, som är en gammal fransk Koloni, som skall vara en riktigt rolig upplevelse. Jag pratade med några indier som pratade väldigt bra engelska och frågade lite om pondicherry och de berättade att det området fortfarande är som en del av frankrike. Bor man i Pondicherry kan man enkelt och utan kostnad få visum för att flytta till frankrike och vice versa för att jobba, starta företag eller dylikt. Pondicherry i sig skall vara som en liten fransk stad, och poliserna där har De Gaulle-hattar på sig, befolkningen pratar i stor utsträckning franska och kaféerna serverar croissanter. Det är också Indien!
Därefter kommer Mattias förmodligen att åka hem, så jag kommer att få cirka tre veckor för mig själv, och i nuläget vet jag inte alls vad jag skall roa mig med då. Jag har några planer som har tillkommit under resan, och jag vet ju att jag vill till Varanasi, och till Agra. Det skulle även vara skoj att åka till Jaisalmer, men då börjar resvägen bli lite för lång för att det ska bli realistiskt att genomföra…Jag skall även se till att åka till Mumbai och bland annat besöka ett BNI-team (BNI är ett internationellt affärsnätverk som jag är med i i Lindesberg, www.bni.nu).
Dessutom har jag en tenta att genomföra, som skall bli intressant! Det är så läget är nu! Vi hörs!

Inga liknande inlägg.

1 to “22 feb Kumily, Safaribilder”

  1. Basil says...

    That’s a slick answer to a chniaengllg question

Leave a comment