W2Best

Det handlar om stil.

December 14, 2008 Guide , , , ,

Guide: Traderaspaning

Jag har ju tidigare lanserat en Second Hand-Guide som jag vet fungerar väldigt bra för att handla i vanliga Second Hand-affärer. Den beskriver de metoder som jag använder varje gång när jag hittar mina second hand-fynd.
Dock har jag inte lanserat något dylikt för att handla på Tradera, trots att jag nästan varje vecka levererar olika traderaspaningar i olika kategorier.

Därför lanseras det nu en Guide för just traderaspaning.

Precis som i vanliga secondhand-guiden är det mycket viktigt att du har en hum om vad det är du söker. Du behöver inte veta exakt vad men något som verkligen underlättar är en lista med olika objekt som du söker efter ex: Oxfords, Svart väst, Svart ej färdigknyten fluga och en arméjacka.

När du gjort detta tar du respektive objekt och skriver ner ett antal sökord för det önskade objektet.
Ex.

  • Oxfords: Oxfords, Oxford, Randsydda, Herrskor, C&J, Crocket&Jones, Johnston&Murphy, Loake, Barker, finskor etc.

Förstår ni poängen? Spamma ut alla synonymer eller ord som kan kopplas till ditt önskade objekt. Kolla igenom listorna med objekt, och söker du efter oxfords, vill du antagligen inte ha ett par för 1 kr. Därför sorterar du objekten på pris så att det dyraste hamnar först i listan, så är du garanterad att få bra objekt i början. Säkerligen kommer du få en del skit (piratkopierade burberrysneakers) också, men du kan enklare skilja ut det som är något att ha. Alla objekt som är intressanta lägger du i minneslistan!

Nästa steg är att dammsuga hela din respektive kategori efter objekt som du kan ha missat när du valde ut dina sökord. Söker du oxfords går du alltså in på Kläder/Skor&Strumpor/Herrskor/43-44 (för min del). När du är där sorterar du antingen efter tid (om du har bråttom med att få produkten) eller efter pris (som ovan beskrivet).

Speciellt här när du letar i kategorier gäller att du precis som i vanliga second hand-butiker, inte värderar för snabbt. Titta på objekten och stora bilder av dem. Läs texter för att försäkra dig om skicket. Lägg allt av intresse i minneslistan.

När du sedan fått 20 objekt i minneslistan går du in i dina inställningar och ställer in ditt konto att skicka ett e-post när det är någon timme kvar innan auktionerna på din minneslista går ut. Jag brukar aldrig lägga bud på auktioner förrän det är några minuter kvar, och det är om du har den isen i magen som du kan göra de riktiga fynden, men samtidigt så kan det vara riktig hjärtklappning ibland om det betyder mycket för dig att ta hem objektet!

Lycka till på tradera

Liknande inlägg:

  1. Vintageklader.com Jag lanserade här om dagen en ny sajt, som heter...
  2. Traderaspaning vintage Ett av traderas absolut mest populära sökord är och har...
  3. Traderaspaning inför Våren Wayfarers för 100 spänn! Brun weekend bag. Shysst ljusbrun weekendbag....

Leave a comment