W2Best

Det handlar om stil.

December 27, 2008 Egypten 16/12-6/1 08/09 , , , , ,

Dag 3 i Egypten

Dag 3: Monsterturistdag
Jag tror aldrig att jag har gjort en mer intesiv turistdag än denna. Eftersom det var avfärd mot Sharm Elshejk på kvällen började dagen med en tidig frukost, och sedan avfärd med buss till pyramiderna vid halv nio. Dagens gång var följande:
• Pyramiderna, med först panoramautsiktsplats, sedan en visit utanför och inuti den mellanstora pyramiden, har inte namnet i huvudet just nu. Därefter Sphinxen. Otroligt mycket energi ikring pyramiderna, häftigt att besöka något med en så lång historia, som så många människor har lagt så mycket energi för att färdigställa…
• Papyrusställe – En affäer som sålde målningar på papyrus.
• Lunch på en båt i Nilen, som dock låg stilla till skillnad från gårdagen.
• Egyptiska muséet som var en otrolig upplevelse. Ett så stort muséum har jag inte ens varit i närheten av innan. 100 000 föremål innehåller det, och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Tuttankhamons mask och grav var det absolut häftigaste att få se.
• Basargatorna – En och en halv timme i de otroligt intensiva och människotäta basargatorna. Inte lika häftigt som stora Basaren i Istanbul, men jag hann ju inte gå så länge här och skapa en struktur över hur det egentligen hängde ihop. Jag tyckte mest att jag hittade samma saker var jag än gick nu…
• Därefter transport till flygplatsen och avfärd till Sharm el Shejk, där vi kom fram på kvällen.

Vi anlände till Sheraton Sharm och fick direkt mat vilket var välbehövligt efter en oerhört lång dag… Det hade dock blivit något missförstånd (läs lurendrejeriförsök), så att resebyrån försökte placera oss utspridda på Sheratons Resort istället för på hotelldelen, som låg precis vid stranden och som var betydligt finare. Dålig stil från resebyrån, men inget som lades jättemycket energi på utan alla fick sova på saken och tänka goda tankar kring hur bra det skulle bli när allt ordnat sig.

2 to “Dag 3 i Egypten”

 1. marie says...

  Hej!

  SÅ kul att se och höra lite från er resa. Snygg bild på dig och sfinxen!
  Egyptier från Frövi…! Förstod att du blev lite chockad. Världen är liten ibland.

  Kram Marie

 2. berkey says...

  I was able to find good information from your articles.|