W2Best

Det handlar om stil.

February 16, 2009 Allmänt , ,

Iron Maiden i Bangalore

Hur var det att se Iron Maiden i Bangalore? Jag har ju sett dem två gånger i Sverige så jag har lite att jämföra med.
För det första kostade en biljett till konserten 1600 rupies, vilket är 280 kronor. Inte mycket alls för oss, men en ENORM summa för en indier som normalt sett (med ett vanligt jobb) tjänar runt 3000 rupies. Detta gjorde ju att det var enbart rikare, utbildade indier, eller barn till rika samt västerlänningar som gick på konserten. Det gjorde också att det var inte tal om några 55000 som på Ullevi i somras, utan det var snarare 15-20 000 personer där, vilket gjorde att showen inte alls var lika påkostad. Det var ganska stor skillnad faktiskt. Dessutom är det förbjudet att använda pyroteknik i Indien, så det blev ju naturligtvis inte lika spektakulärt. Och en till sak var att indierna inte var särskilt bra på att skrika och applådera. Däremot var det enormt bra stämning innan koncerten och alla pratade med alla på ett sätt som jag inte varit med om på någon konsert i Sverige. Överlag var det grymt bra stämning hela dagen, vi kom till festivalen vid tolv, och gick runt och “njöt” av solen (det var extremvarmt mellan tolv och tre), spelade guitar hero och nintendo wii, åt samosas, kollade in några halvtaskiga indiska band och några riktigt bra band, och sen när solen började gå ner träffade vi några riktigt trevliga killar från Canada som vi slog följe med och tog några drinkar i den enorma bar som var uppslagen mitt på området (inte samma område som konserterna var på dock…)
Här kommer den lite tragiska biten i det hela in. Vad vi har förstått så är inte indier jättemycket för att dricka alkohol. Det här evenemaget var sponsrat av indiska formel1-serien tillsammans med ett ryskt vodkaföretag som heter red romanov och som försöker etablera sig starkt i indien. Man fick en kupong som gav 20% rabatt på en flaska vodka i alla affärer i södra indien, och drinkarna med den vodkan var EXTREMT subventionerade. De kostade alltså en sjättedel av vad övriga drinkar. En red romanovdrink med cirka 4-5 cl alkohol kostade 50 rupees medan de andra kostade 300 rupees. Som sagt var det ganska rika indier som gick på konserten och de var inte blyga på att beställa in en 10 drinkar i stöten. Många var alltså rejält packade och vi såg åtskilliga som var däckade/ stod och spydde i papperskorgar, vilket var en väldigt märklig känsla. Men man kan ju tänka sig vilken grej det måste vara för red romanov att komma in på indiens marknad. Det finns ju enormt mycket människor…
Det var ungefär samma setlist som i gbg i somras, eftersom det var samma turne, så det var många riktiga klassiker och en riktigt rolig konsert!
Det var väldigt tydligt utskrivet att man inte fick ha med sig cigaretter, kameror etc etc, in på koncertområdet, men praktiskt taget ALLA hade kameror, och praktiskt taget alla hade cigaretter med in. Det verkar som att det bara var symboliska regler. Dock gick de med knarkhundar på området vilket var bra!
Men det är så komiskt med regelsystemet här. Vi köpte en flaska vatten på koncertområdet, som vi tog med ut, och man fick inte ta med den in igen. Jag stog med flaskan och skulle in på koncertområdet och polisen i grinden sa den där får du inte ha med. Men jag har köpt den där inne, svarade jag. Spelar ingen roll, du får lämna den här. Men jag köpte den ju där inne sa jag. Du måste iallafall lämna den här. Men jag köpte den ju där inne sa jag. Okej, ta med den sa han och släppte in mig. Ja det är lite talande för hela mentaliteten här nere. Det är lite ja, nej och jag vet inte på samma gång. Man får bara acceptera att det är så.

Vi har iallafall fått en riktigt speciell upplevelse, och nu ska vi göra MG roads modebutiker, och sedan ta oss vidare ner till Kerala och Fort Cochin! Det ska bli riktigt roligt!

Jag ser att klockan är cirka åtta i sverige, så jag får väl säga god morgon, och ha en bra dag!
Kommentera gärna lite om vad som händer, för jag är inte jättebra på att följa svenska tidningar…

3 to “Iron Maiden i Bangalore”

 1. Pline says...

  Fruktansvärt tragiskt med alkoholen. På det sättet är det tur att det är så fattigt så att inte hela befolkningen har råd med det. Det är ju bara att kolla igenom historien med indianer och auberginer(stavas det så) hur dåligt det har vart för dem som aldrig vart i den kulturen innan.

 2. marie says...

  Märklig upplevelse med mycket FÄRRE människor på en konsert i Indien… Vi pratade om här hemma och undrade vilka indier som hade råd att gå på Iron Maiden. Och det var inte så många tydligen.
  I Sverige så har just Pirate Bay-rättegången börjat. Hat inte följt det så mycket, men de som är åtalade verkar coola och tycker inte de har gjort så mycket fel….
  Mycket tal om krisen är det…. Var ett inslag om Gnosjö på Uppdrag Granskning häromdagen. Till om med där verkar folk lite uppgivna just nu. Arbetslösheten har gått upp från 0,5% i somras till 4,2% nu i februari. Inte bra!

 3. berkey says...

  You can definitely see your expertise in the work you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart.|