W2Best

Det handlar om stil.

July 23, 2008 Vimmel

Lite vimmel

Nu har jag ett uppslag för att göra en riktigt trevlig artikel i morgon om en av de viktigaste stilreglerna i mitt huvud. Se fram emot det!

Jag håller på och lär mig om vimmelfoto nu, och i Lördags var jag och blåste av en drös bilder på en timme. Ungefär en femtedel är vad jag betecknar som användbara. I morgon kommer en rolig grej i min brevlåda som kommer att ge fotograferingen en nivå till!

Följande är ett axplock från Lördagen på Folkan13. Om någon vill se "efterfestenbilder" så finns det plenty av dem på just Efterfesten. 😛

Taget med Samsung GX10 med Tamron 14 mm 2,8 och trådlös Sigma 500 Super. Hela kvällen körde jag på 1/6 slutare F2,8 manuell skärpa (orka vänta på autofokus) ,TTL på blixten och ISO100. Det jag lärde mig av den här kvällen var väl främst att köra med bländare runt 4 för att skärpedjupet behöver vara lite större och att blixten likaväl kan vara helt manuell med en fjärdedel av full styrka. Bara att fortsätta experimentera nästa gång. Kanske testa lite med autofokus också och se hur den funkar.

Är det förresten någon som vet en enkel sida för albumpublicering? Jag vill kunna ha album överskådligt och det ska vara enkelt att ladda upp bilder! Detta till en rimlig kostnad. Alla tips är välkomna.

Update: Jag lyckades komma fram till att google hade en tjänst som gratis levererade vad jag önskade. Ska bara skaffa en bättre domän till albumet men så länge kolla in:

Folkan13 2008-07-10 00.00-01.00

Och om någon skulle få för sig att påpeka det, så tycker jag inte att det är stil med FHM-kväll, men vafan, jag bor ju i Lindesberg! Man får la ta det med en nypa salt eller två.

Godnatt på er!

12 to “Lite vimmel”

 1. Schough says...

  Haha! Alltså jag måste säga att jag diggar tiden du brukar slänga in dina inlägg här på bloggen. Majoriteten kommer ju in vid midnatt.:P

 2. Schough says...

  Nu upptäckte jag visserligen att så kanske inte rikitgt var fallet.

 3. T says...

  Ett tips jag lärt mig från en annan fotografaspirant är att rikta blixten uppåt så att den först reflekteras i taket. Då slipper man stora skuggor på väggen bakom och ljuset blir inte lika hårt. En bonus är att objekten slipper få en vit fläck framför sig efteråt.

 4. w2best says...

  T: Jag uppskattar kommentaren men att ha blixten på kameran är inget för mig. Det blir aldeles för tråkigt ljus då! Som du säkert ser kommer inte skuggorna på bilderna från en blixt som suttit på kameran utan från en trådlös! Det är så jag fotar! 🙂

 5. O says...

  .."så tycker jag inte att det är stil med FHM-kväll"

  Vad är stil? Det känns som att du använder ordet fel, med tanke på att det finns massor utav "stilar" och i någon av stilarna passar nog FHM-kvällar in, nu kan jag också tycka att det kan vara jävligt fluktigt. Men man får inte missbruka ordet stil, för fluktare har sin stil – om det så är casual eller goth.

 6. w2best says...

  O: Du har klart en poäng där! Stil ligger såklart i betraktarens öga. Men eftersom jag driver en stilblogg så har jag ju min definition av stil som jag driver hårt och därför är jag ganska dömande. Så kommer jag att fortsätta vara oavsett om det är provocerande…

 7. Fet says...

  som fotograf måste jag säga att din egengjorda licens är indragen på omedelbar verkan. detta kan inte vara lagligt…

 8. w2best says...

  Kul att du som fotograf känner att det är givande att ge en sån kommentar. Jag känner till att många fotografer ha en tendens att vilja spy galla över andra och framhäva sig själva, och du bekräftar den bilden galant. Ödmjukhet kan faktiskt löna sig här i världen! 🙂 Ha en bra dag!

 9. Whatever says...

  Fet: Å andra sidan så passar det väl med halvkassa bilder på en White Trash-tillställning som det ja…ser ut att vara. "vänd dig om så jag kan ta en bild på ditt ass" liksom. Riktigt classy med den lönnfeta killen som står och glor också. (och inget snack om att jag är nedlåtande nu, att närvara på en FHM-kväll visar tydligt att man är en idiot, så ja, jag kan kalla honom lönnfet utan att få dåligt samvete)

  Jag gissar att du inte är någon feminist direkt. En feminist går inte på en FHM-kväll. Alltså vad gör ni egentligen, ni som tycker att det är kul med sånt? Står ni där och tittar på tjejerna och slänger ur er sexistiska kommentarer. Så jävla löjligt och skrattretande verkligen. Och hur tänker man som tjej när man vill vara ihop med en sån kille, gosh…

  Men men, du får väl hoppas att Slitz ordnar någon barturné så du kan ta lite fler bilder du "stilfulla" Jonas.

 10. w2best says...

  Whatever: Det var ta mig fan den bästa kommentaren jag fått i bloggen på evigheter! Den något fräna avslutningen tycker jag helt klart att jag förtjänar, för självklart kändes det inte helt rätt att gå dit, och hela kvällen kändes mest som ett skämt. Jag var där i en knapp timme för att blåsa av lite bilder och se vad det var för något. Det är sanningen. Jag förstår inte heller hur tjejerna kan jobba så, och jag ser inget direkt nöje i det, mer än att jag har en riktig urge för vimmelfotografering… Ha en bra kväll! Vore skoj att veta vem du var. 🙂

 11. Whatever says...

  Nu måste jag allt ge dig credit. Jag trodde att jag skulle bli lynchad för den kommentaren. Bra att du ångrar kvällen.

  Vem jag är, jag är alltför nojig för att ge ut personuppgifter på internet. Men jag kan säga så mycket som att jag är en 88:a från ett litet samhälle där kidsen hänger på pressbyrån (som inte längre heter pressbyrån) för att det inte finns något annat att göra. Fast jag tror nästan att Vivo (som inte längre heter Vivo) har blivit det nya pressbyrån så att säga. Går man dit och handlar på kvällen så kan det stå 10 st 15-åringar i flock och blockera ingången, vilket resulterar i att man får gå zick zack.

  Har faktiskt kommenterat den här bloggen förut och gick då också lite över gränsen. Det var någon utelista eller liknande som jag störde mig på har jag för mig.

 12. berkey says...

  Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Many thanks|