W2Best

Det handlar om stil.

off
March 13, 2007 Tankar

Webbshop on its way!

Idag bestämde jag att det är dags att göra något av sitt second handintresse och intresset för välgörenhet.

Jag har börjat skissa på en enkel webbshop där handplockade second handplagg kommer säljas till skäliga priser och överskottet kommer att gå till välgörenhet (vad är inte klart än).

Räkna med att ni läsare hålls uppdaterade på den fronten.

Rent spontant känns det ju enklast att köra bara herrkläder, men jag känner att accessoarer och skor för tjejer skulle vara lätt att ordna också.

Poängen blir ju då att jag, och eventuella medhjälpare, köper saker i second handaffärer i trakten (affärerna i dessa trakter har ju betydligt bättre utbud än i städerna) som ger pengarna till välgörenhet, och sedan säljer dessa
vidare till folk i mindre bra second handtrakter och ger ännu mer pengar till välgörenhet.

Mer info kommer, kanske inte inom kort, men den kommer iallafall! 😛

0 to “Webbshop on its way!”

 1. Skog says...

  Lysande idé!:D Jag kommer köpa!

 2. Marcus R says...

  Alltid lika fint med initiativ! Hoppas det går bra, ser fram emot att höra om hur det går.

 3. Alex says...

  Tycker det är en strålande idé! Tänker du använda en färdig mall för webshoppen eller kommer du koda själv från scratch? Kanske kan hjälpa om du vill skapa nåt eget från start.

 4. hacke says...

  Ja verkligen en grymt bra idé! här är en till som kommer köpa:)

 5. w2best says...

  Skog: Det låter underbart!
  Marcus R: Tackar. Jag ska hålla dig uppdaterad.
  Alex: Tackar! Jag tänkte köra från schratch men med ett väldigt enkelt upplägg, enkel design och utan kundkorgfunktioner och sånt, utan istället ha beställning via mejl.
  Hacke: Det låter perfekt!

 6. Britta says...

  Bra idé, hoppas att det blir av!

 7. Madelene says...

  Shit vilken bra affärsidé alltså! Vore grymt med en svensk motsvarighet till Mint and vintage.

 8. Froste says...

  Sådana här saker gör mig lycklig! folk med bra ideer…
  jag har alltid varit så avunsjuk på dina superbilliga fynd på tex erikshjälpen. här i stockholm är utbudet dåligt. utplockat och dyrt. jag kommer definetivt köpa saker av dig!!!

 9. malte says...

  Schysst har tänkt lite i samma bana.. problemet i minna ögon var att gå runt. Men när du gör det för välgörenhet och som webshop är det schysst 🙂
  Måste förresten tacka dig, tack vare dig har jag börjat kolla efter sh plagg och hittade en selected rock idag för 100 pixx.

 10. madde says...

  Låter som en kanonbra idé!:)

 11. trubbel says...

  Jag tycker inte om’t. Eller, så länge du håller dig borta från Myrorna i Örebro så är det okej. Men om du börjar köpa upp en massa goda ting som jag ska ha så blir jag djävligt förbannad 🙁

 12. w2best says...

  Det kan jag lova att vi inte kommer göra Trubbel. Du kommer få trubbel att hitta alla snygga grejor där. 😉 Men du får också handla på min webbshop jue! (Y)

 13. Anonymous says...

  bra initiativ. Men känns det inte ganska borgerligt med att ge överskottet till välgörenhet? Visst kan det rädda liver på några personer men syftet är ju framförallt att dämpa det dåliga samvetet hos oss i västvärlden. Varför inte låta överskottet gå till nån vettig organisation istället?

 14. kalle says...

  ska det vara som http://www.motown.se??

 15. w2best says...

  Anonym: Det kommer att bli en vettig organisation. Situation stockholm ligger bra till nu, men jag tror det är bäst att låta kunderna tycka till också.
  Kalle: Det ska vara mycket bättre!