W2Best

Det handlar om stil.

off
May 11, 2008 Tankar

Morgonpromenad

Dags för denna morgons promenad. Om du inte testat att gå ut och gå varje morgon så rekommenderar jag verkligen det. Det är en riktig kickstart för hjärnan. När jag inte går ut och går tar det oftast flera timmar innan jag kommer igång med det jag ska göra under dagen. När jag går ut och går, så gör jag allt jag ska göra innan jag ens hunnit tänka på det där man "måste göra innan man gör allt annat" typ frukost, duscha, klä på sig, kolla mejlen och sånt som inte ger något.

Det är inte bara att gå heller, utan hjärnan ska aktiveras också. Följande steg gör jag:

1. 5 minuters Breathwalking (andas in snabbt fyra gånger genom näsan och ut fyra gånger snabbt genom munnen). www.breathwalk.com för mer info. Metoden är framtagen efter studier på MIT.

2. 5 minuter med bara tankar av tacksamhet i huvudet. Allt som finns att vara tacksam för ska gås igenom.

3. 5 Minuter visualisering av de mål man har satt upp för sig själv, stora och små.

4. 10-45 minuter träning och incantations, där man upprepar en fras som får ens hjärna att tänka i positiva banor. När man gör det under en tid på morgonen fortsätter frasen att upprepas av hjärnan hela dagen utan att man tänker på det.

5. 10 minuters nedvarvning och bygga upp energi i kroppen.

Sen går allt man ska göra av sig själv! 😛

0 to “Morgonpromenad”

 1. Tilda says...

  Åh, vilka tips! Ska bege mig ut på förmiddagspromenad nu, ska definitivt testa dina steg (även om jag regelbundet gör något liknande).

  Ha en fantastiskt dag!

 2. Anna says...

  Jag måste fråga en grej… Menar du att man andas in fyra gånger och sedan ut fyra gånger. Eller är det in och ut fyra gånger????

  För övrigt är din blogg den andra av två jag läser som skrivs av män. Känn dig utvald. 😉

  Väntar på en vanthållarguide med bilder också. 😉

 3. Johanna says...

  Jo, två vänner haffade mig och drog mig till stadsparken. där vi satt och lyssnade på blandband och åkte linbana, och bara satt och pratade! det var fint 🙂

  holiday är bra, jack black är störtskön!

 4. A.R. says...

  Anthony Robbins for president

 5. w2best says...

  Tilda: Jag kunde faktiskt tänka mig att du gjorde det! 🙂 Tycker absolut att du ska testa detta, för det är verkligen kraftfullt.

  Anna: Jag menar att man andas in först fyra gånger, och sedan ut fyra gånger. Som ett andetag fast i fyra delar. 😛

  A.R: Oh ja.

 6. J says...

  Svar: hm, nej faktiskt inte men kanske lyckas med bloggen? men då har jag ganska mycket att jobba på 🙂

  Kram

 7. Anna says...

  Jonas: då är jag med på andningen. jag lyckades hitta en fungerande länk till din second-hand-guide så nu har du också länk. 🙂

 8. Adam says...

  Ska gå en sån sväng imorrn tänkte jag, smart med tankeövningarna; jag testar allt som kan ge lite struktur till mina dagar

 9. w2best says...

  Adam: Ja gör det! Det är verkligen ett bra sätt att få igång tankeverksamheten, och som det lät på dig behövs det ju! 🙂 Lycka till!