W2Best

Det handlar om stil.

off
May 21, 2008 Tankar

Ananassug

Nu är jag riktigt sugen på att gå och ta en bit av ananasen som ligger i köket. Får se vad Pauline tycker om det. Jag gillar verkligen när det fräter i munnen som det gör av den.

Kollade på wikipedia:

Om du äter färsk ananas kan du efter ett tag märka en stickande känsla i gommen och på tungan. Detta är på grund utav att ananasen innehåller ett enzym som heter Bromelin. Bromelin är ett proteinförtärande enzym och därför irriteras både hud och slemhinnor vid kontakt med enzymet. I många fall har det påträffats att plantagearbetare som plockar ananas dagligen förlorar sin fingeravtryck för att deras fingrar är i ständig kontakt med frukten.

Jaja, det kan ju vara två stycken tama bävrar som skrivit texten eftersom vem som helst får gå in och redigera, men det var ju intressant iallafall.

Sen blir det lite klädfix. Får se vad vi kan åstadkomma.

Kvällens ringande har iaf gått bra. Effektiva och roliga samtal!

So long!

0 to “Ananassug”

 1. Lexi says...

  jo det kan jag, hur loggar du in? Genom publishme eller blogg? För jag kunde logga in genom publishme direkt. D som stör mig att d inte e klart.

 2. w2best says...

  Jaha!! Då är jag med. Trodde du inte kunde logga in på din blogg över huvud taget. 😛 Men vad spelar det för roll om det segar lite?

 3. sabine says...

  Haha! Ja man kan ju undra ibland 😉

 4. Lexi says...

  Heheh, missade nog att skriva d i inlägget:p

  Japp,e frisör, bor i halmstad och jag antar att du bor lååååååångt ifrån, hehe. Bäst att du söker upp en frisör snart=p

 5. w2best says...

  Sabine: Stjärnor!

  Lexi: Ja den lilla informationen. 😛 Haha jo jag har en bit dit. Har en kollega som jobbar där nere. Känner du till Aloe Vera något ifrån ditt yrke?

 6. Anna says...

  Det är sant att färska ananas bryter ner protein. Det har min syster sagt o hon kan sånt.

 7. w2best says...

  Anna: Okej! Är det bra eller dåligt? 😛

 8. Anna says...

  Hehehehe….;) Du gillade ju den svidande känslan så då är det bra! Tippar på att den påverkan ananasen gör är marginell eftersom vi svenskar i snit inte äter så vansinnigt mycket (förmodar jag). Kanske ska man tänka på hur mycket man äter och till vad om man bygger extremt mycket muskler????