W2Best

Det handlar om stil.

February 8, 2010 Rakning, Skönhet , , , , ,

Rakningsprodukter

Jag är ett stort fan av rakknivar, och faktum är att jag också håller på och sätter upp en informationssajt om just hur man använder och var man köper en rakkniv. Rakknivar är verkligen intressanta eftersom de behöver vara så enormt vassa för att de ska fungera bra. Samtidigt är ju kniven så otroligt vass att det är lätt att skära sig… Det kräver dock inte så jättemycket träning för att börja få till det utan några större missöden. Tvärt emot vad många tror är det väldigt svårt att skära sig illa med rakkniven. Det är inte så att man helt plötsligt står med sönderskuren halspulsåder, och tur är väl det. Just det att kniven måste vara så vass för att fungera bra gör ju att det är viktigt att hålla den i bra skick. Man använder hör och häpna ett slipverktyg av läder som heter strigel för att underhållsslipa rakkniven och sedan använder man en slipsten när den är i behov av en större slipning. Jag kommer senare att göra videos som visar hur detta går till, för jag tyckte det var riktigt klurigt i början att förstå hur det skulle gå till.

Jag får ofta höra: “Varför ska du raka dig med kniv? Vad är meningen med det?” och det är av följande anledningar jag gör det:

 • Det blir en väldigt nära rakning
 • Det funkar betydligt bättre när man har riktigt tjocka strån.
 • En rakkniv skapar inte alls lika mycket irritation som ex. en rakhyvel med många blad
 • Det är i billigare på lång sikt att raka sig med kniv, även om kniven i sig är en ganska stor investering

För att titta lite på alternativen: I mina ögon är rakhyvel inte ett nämnvärt alternativ. Jag ser det endast som en lyckad marknadsföringskomplott av Gilette. De har lyckats få folk att tro att det är mycket bättre att ha tre blad när man rakar sig och att det är värt att slänga ut 60 kronor för ett nytt blad var tredje rakning. All heder åt dem för att de får folk att köpa deras produkter, de är trots allt ett av världens största företag, men mig kommer de inte att få som kund.

Ett bättre alternativ är rakapparater. Positivt är att det ofta går att använda en rakapparat som skäggtrimmer också, vilket är klart svårt med både kniv och hyvel. När jag hade skägg tidigare använde jag en panasonic rakapparat som fungerade klart bra då, men för att få en riktigt nära rakning var den inget vidare. När jag köpte min edwin jagger cut throat stod det mellan att köpa rakkniv och att köpa en avancerad rakapparat. De allra vassaste rakapparaterna lär kunna fungera riktigt bra även för tjocka strån och kunna ge en mycket nära rakning trots att de är maskiner… 🙂

rakkniv
Min rakkniv från Edwin Jagger, och en vintage rakkniv som jag hittade på Erikshjälpen för 10 kr.

De flesta tjejer använder vad jag förstått rakhyvel för hårborttagning, så även de har fallit för gilettes marknadsföring istället för att raka sig med en epilator. Epilator verkar vara ett smärtsamt men effektivt sätt att avlägsna hår på, och det verkar vara mer beständigt än våra älskade hyvlar. Tyvärr är det väl inte lika smidigt för tjejer att använda rakkniv, men jag har ju aldrig riktigt provat. Vem vet det kanske blir den nya grejen?

Hitta hälsoprodukter för kroppen och få en finare kroppsform.

12 to “Rakningsprodukter”

Trackbacks/Pingbacks

 1. free dating sites in arab countries

 2. free singles dating service

 3. free us dating sites

 4. friends with benefits dating sites free

 5. free single dating website

 6. what are the best totally free dating sites

 7. keto burger says:

  what can’t you eat on keto diet

 1. berkey says...

  Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!|

 2. free black christian dating sites says...

  free dating sites in arab countries

 3. tucson az free sex dating says...

  free singles dating service

 4. free dating sight says...

  free us dating sites

 5. 100 free italian dating sites says...

  belarus dating site free

 6. free call dating says...

  friends with benefits dating sites free

 7. top free online dating pakistan says...

  free online dating website

 8. free internet dating sites uk says...

  free single dating website

 9. free dating sites australia over 50 says...

  what are the best totally free dating sites

 10. free keto diet recipes says...

  lazy keto diet plan

 11. keto diet plan for beginners free says...

  watermelon keto

 12. keto burger says...

  what can’t you eat on keto diet