W2Best

Det handlar om stil.

June 9, 2009 Rakning , , , , ,

Rakning med kniv!

Jag taggade till järnet på att raka mig med rakkniv efter att jag var i Indien. Där fick man betala cirka 5 kronor för en perfekt rakning. Det är omöjligt att få bättre med rakapparat eller hyvel, så för några veckor sedan köpte jag en rakkniv. Jag köpte en ganska enkel, för att börja lära mig.

min rakkniv

Första gången jag provade, skar jag tre rejäla snitt i huden. Det såg på riktigt ut som att jag hade gått loss på mig själv i syfte att skada mig… Idag provade jag för andra gången, och det gick betydligt bättre. Bara ett jack i huden, även om det blödde ganska ymnigt som ni kan se:

emo shaving on Twitpic

Jag ska skriva mer om rakning med rakkniv framöver, för det är riktigt intressant, och det finns mycket att lära sig som man sedan kan förmedla!

För att det ska bli riktigt bra behöver jag, förutom att träna,en rakborste. eller kanske denna lyxmodell för 4200 kronor! 😛

rakborste
lyxrakborste

Sedan skulle det sitta fint med en lite finare rakkniv! Men det får bli ett senare projekt!19 to “Rakning med kniv!”

Trackbacks/Pingbacks

 1. free online dating luton

 2. free dating sites no credit card payment

 3. datehookup.com 100 free dating site

 4. keto pizza casserole

 5. keto diet daily carbs

 1. Filip says...

  Kul att läsa.
  Var otroligt nära att köpa mig en rakkniv för ett halvår sedan, men det blev aldrig av.
  Berätta hur det går! Sen som jag förstod det var det ganska viktigt att ha en bra borste så det blir ett bra lödder av tvålen, så det är nog lika bra att införskaffa med en gång.

 2. Henrik says...

  Ser allt ut att krävas en del övning till, rakborste och riktig raktvål rekommenderas kraftigt. Gents.se har väl ett ganska bra utbud på resonliga priser. Beslutar du dig för att skaffa riktig kniv med strigel och hela köret så kan du alltid maila för tips och råd. Även för slipning av kniv.

  Lycka till, och var rädd om öronen 😉

 3. Kenneth Molander says...

  Rakning med kniv!
  Det är INTE så svårt att raka sig med kniv, att se på filmer på youtube om strigling, slipning och hooning ger ganska bra erfarenhet, Dock skall tillägas att rggrn ska vara vassare än ett vasst rakblad, en fin brynsten av märket “PUMA” (oljesten), vidare ern Pre-shave Rak.olja (insmörjes innan rakning ca 15-20 minuter) för att göra skägget mjukt och lätt att skära av med rakkniven.
  kan även råda er till att använda en rakborste med grävlingshår, eftersom den applicerar bäst! Striglar finns det gott om, själv har jag köpt mina för en spottstyver, gått till skomakaren och fått nytt koskinn påsatt för 100:-/strigel, (observera att om strigeln är 2-sidig, så ska ena sidan ha en hård skinn ((EJ UPPRUGGAT) på ena sidan, den andra sidan kan vara lite uppruggad, dock ej helt! En nästan Kokande het handduk av siden eller frottè innan takningen så håret lossar lite inne i hårsäckarna. har lärt mig konsten men har mycket kvar att lära.
  MVH
  Kenneth

 4. w2best says...

  bra kommentar! Vet du någonstans jag kan lämna in min kniv på slipning?

 5. Michaek says...

  Tjena! Alltse5, jag lyckades gaksna bra pe5 krogen, fick hennes nummer och hon ff6ljde med mig hem redan samma kve4ll. He4r bf6rjar problemet, hon vill ha sex. Jag som e4r sjukt re4dd ff6r att visa min kropp ff6r ne5gon annan e4n mig sje4lv blir galet ose4ker. Det hje4lper heller inte att min penis e4r 9 CM. Vi rf6k ihop i se4ngen men efter ett tag sa hon stop: Vi kan gf6ra det oralt iste4ller ff6r jag ke4nner inte om den e4r inne eller ute .Ringde henne dagen efter ( sf6ndag ) men hon svarar inte. Vad gf6r jag nu de5?

 6. berkey says...

  I believe this is among the such a lot significant info for me. And i’m happy reading your article. But wanna statement on some general things, The website taste is ideal, the articles is in reality nice : D. Just right task, cheers|

 7. ukraine free dating sites says...

  free dating sims

 8. are there any free dating sites cape may nj says...

  the best dating sites for free

 9. free interracial dating site says...

  free online dating luton

 10. wordpress dating theme free download says...

  free online dating europe

 11. free german online dating sites says...

  free dating sites no credit card payment

 12. free dating sites for 50 and over says...

  free local dating numbers

 13. free online messaging dating site says...

  married dating sites free

 14. free dating sites for nerds says...

  free trial dating sites

 15. free military dating sites us says...

  free local dating sites

 16. free dating pass says...

  datehookup.com 100 free dating site

 17. snacks for keto diet says...

  fiber in keto diet

 18. keto diet timeline says...

  keto pizza casserole

 19. keto macros calculator says...

  keto diet daily carbs