W2Best

Det handlar om stil.

October 14, 2006 Politik

Välkommen till Verkligheten Reinfeldt

Jag som många andra har väl gått och stört ihjäl sig på hur mycket massmedia har gullat med
högerallianzen genom hela valrörelsen. Okej; skandalen inom Folkpartiet var väl inte så positivt, men den enda följden det fick var ju att väljare övergick till Moderaterna. Annars har det varit jakt med blåslampa på de på vänsterkanten, om de ens har fått mediautrymme (tänk FI).

När så valet var genomfört och samvetskvalet förhoppningsvis började infinna sig hos många svenskar som insåg att en borgerlig regering inte var det allra bästa för deras kommande fyra år, även om det är kul att låtsas att man är rik för en dag och rösta på moderaterna, Reinfeldt tillsatt sin regering börjar äntligen högervindarna blåsa upp lite saker till ytan. Handelsminister Maria Borelius har anlitat svart städhjälp för att "hon inte hade råd" när hon och hennes man tjänade 17 miljoner under den tiden. Därtill har hon haft tre bostäder tecknade på sin mans företag som huserar i ett skatteparadis och därmed kommit undan både fastighetsskatt och förmögenhetsskatt.
Kulturministern Cecilia Cecilia Stegö Chilò har tillsammans med tidigare nämnda Maria och Migrationsminister Tobias Billström skitit i att betala TV-licensen.
Kulturministern, som är högsta ansvarig, politiskt, för TV-frågor har inte betalat TV-licens på 16 år men anmäler TV-innehav fyra dagar innan hon tillträder som stadsråd.

Nya Moderaterna? Jo Tjena! Fredrik Reinfeldt som representant för dito? Kan man göra annat än skratta när man läser Reinfeldts kommentar om att Kulturministern inte betalt TV-licensen på sexton år: "Hon hade ju ingen hög position då." Fredrik tycker alltså att det är helt okej att inte betala TV-licens så länge man inte sitter i Sveriges regering. Skönt för alla Svenskar att känna till det!

Det bevisar ju dock vad alla som är någorlunda på vänsterkanten sagt hela valrörelsen: "Nya Moderater" Existerar inte. Moderater är och förblir rika människor som gör allt för att få vara så rika som möjligt, oavsett om det drabbar andra i samhället.
Välkommen till verkligheten Fredrik Reinfeldt! Det gläder mig att du och din regering fått en värdig start. Hoppas ni fortsätter att få en värdig regeringstid.

Att fixa ersättare inom moderaterna lär nog vara ganska svårt. Jag tvivlar på att det finns en enda person inom partiet som kan företräda det "nya arbetarpartiet".

Maria Borelius avgång aviserades iallfall idag och förhoppningsvis kickas även Cecilia Stegö Chilò snart, om stadsministern vill behålla någon heder.

Tänk att man ibland kan tycka att vår svenska borgerliga massmedia ibland är rättså bra! Det är väl det positiva i den här tattarcirkusen.

6 to “Välkommen till Verkligheten Reinfeldt”

 1. Anonymous says...

  Själv blir jag förbanad när man säger att man är vänster. Förstår inte att folk kan ha en moral som tycker de är OK att låta de som lyckats i samhället betala för de som inte lyckats. Nä, tack och lov är vi alla olika 🙂

 2. w2best says...

  Solidaritet och rättvisa, eller girighet till varje pris. Det är bara att välja.

 3. Anonymous says...

  Aftonbladet expressen osv är socialiska tidningar.

 4. w2best says...

  Expressen är INTE en socialistisk tidning! Aftonbladet är det dock, men de tillsammans med dalademokraten är jävligt ensamma!

 5. Anonymous says...

  Anna Sjödin, Laila Freivalds?

 6. socialisten says...

  Aftonbladet socialistisk? Socialdemokratisk möjligtvis. Och som vi alla vet är socialdemokrati = klassförräderi.