W2Best

Det handlar om stil.

May 25, 2008 Outfits

080524 – Glamourkväll

Igår körde vi på Glamourtema, med ett riktigt bra gäng! Två personer på besök från Göteborg också, vilket var väldigt roligt! Glamourtemat innebar förutom melodifestivalen fina kläder, fina drinkar, champagne etc. Jag hade planerat att för första gången använda min blåa smoking som jag hittade på Erikshjälpen till VRAKPRISET 50 kronor för några månader sedan. Lite korta byxben, och i min standardplan ingick att köpa ett par färgglada strumpor att kontrastera med, men så blev det inte. Jag hann inte. Sen frångick jag klassisk smoking genom att skippa gördel och hängslen, men jag tillät mig att göra de modifieringarna…

Följande var klädseln:
Lackskor: Second Hand (Vintagemaniac webbshop)
Smoking: Second Hand (Erikshjälpen Lindesberg)
Smokingskjorta: Second Hand (Myrorna Örebro)
Fluga: Second Hand (Myrorna Örebro)
Klocka: Breitling
Manchettknappar: Second Hand (Auktion i Lindesberg)
Näsduk: Second Hand (Erikshjälpen Lindesberg)

Ja, klockan är ju egentligen också second hand. Det var inte igår jag hade en outfit med bara secondhand-plagg, men ibland får jag väl slänga in en sådan för att upprätthålla mitt varumärke, haha.

Snart blir det tävling! 🙂

11 to “080524 – Glamourkväll”

 1. Markus says...

  Kanske dum fråga, men hur lång är du?

 2. JEns says...

  Favoritbloggen, det är så sjukt grymt!

 3. w2best says...

  Markus: Inte så dum fråga tycker jag. 193 cm är jag.

  Jens: Tackar så mycket. 😛 Kul att du gillart!

 4. Kricke says...

  Mörkblå smoking – snyggt! Eftersom du använde smokingen lite mer casual än vad en dylik outfit tillåter enligt reglerna (helt ok, tycker jag) kräver så ser det mycket stiligt ut. Du lever här upp till mina stilideal med lite 60-talsstuk i snittet på smokingen.

  Dock är jag en aning tveksam till färgen på flugan. Den blir FÖR ledig i min smak. Där hade förmodligen en mörkt blå eller rent av svart(som då hade plockat upp färgen i skorna) gjort sig bättre.

  Angående längden på byxbenen så tycker jag inte du ska oroa dig. De ska vara så korta, tycker jag. Och visst ade det kunnat bli tjusigt med kontrasterande strumpor i någon knallig färg, men jag tror nog att det passar bäst med mörkblå eller svarta strumpor.

  Det är altid kul att tänja på och ibland bryta mot reglerna, men med vissa plagg så gör man trots allt bäst i att vara ganska restriktiv med sina regelvidrigheter.

  Kort sagt: Jag tycker att din outfit ser mycket trevlig ut och du ska vara nöjd!

  Har du rakat dig? Om inte, gör det är du snäll 😉

 5. Sara says...

  Ja hon blev riktigt glad 🙂

  Oj vad kul med Glamourkväll! Din smoking var fin! Vilket fyndpris!!

 6. Pauline says...

  Kricke: Du har inte sett Jonas i helrakat. Jag har! och jag vet att det är mycket snyggare med skägg. Kanske inte på bild med i verkligeheten. Du kan gå tillbaka till gamla inlägg i bloggen från förra Julen och jämföra.

 7. w2best says...

  Kricke: Jag höll länge i både den svarta och den mörkblåa flugan, men eftersom denna aldrig använts innan så tänkte jag att vafan. Jag kör på den.

  Din kommentar är otroligt konstruktiv, och jag uppskattar det lika mkt som vanligt. Bra att jag träffade rätt med strumporna i dina ögon då. 😛

  Jag har inte rakat mig och har inga direkta planer på att göra det…

  Sara: Vad bra! 🙂 Ja det var grymt! Eller hur!

  Pauline: Ja du vet ju precis. 🙂

 8. Olof, Manolo.se says...

  Mycket snyggt! Smoking är ett svårt plagg att bära, inte minst för avsaknaden av sprund. Gillar därför de något sluttande axlarna skarpt. En för rak och stoppad axel blir mycket Reidar Dahlén tidigt 90-tal. . 🙂

  Håller med Kricke om att en svart fluga varit att föredra. Kanske även en nedfälld skjortkrage, men som sagts tidigare grymt snygg mörkblå färg!

 9. T says...

  Gördel bör man undvika, och hängslen behöver man bara om byxorna är för stora.

 10. T says...

  Gördel bör man undvika, och hängslen behöver man bara om byxorna är för stora.

 11. berkey says...

  Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am having issues with your RSS. I don’t know the reason why I cannot subscribe to it. Is there anybody else getting identical RSS issues? Anyone that knows the answer can you kindly respond? Thanx!!|

Leave a comment