W2Best

Det handlar om stil.

May 28, 2008 Kläder

Chinos

H&M i Örebro hade inte de chinos som jag ville ha. De hade enast den gröna varianten och det känner jag inte att jag är redo för riktigt… Jag grämer mig att jag inte köpte ett par när jag var i stockholm här om veckan… Mend det är ju lätt att vara efterklok… Kollade runt lite efter andra chinos, t.ex på Zara, men de föll mig inte i smaken. Filippa K, Whyred och dylikt skulle ju funka men de har ju en helt annan prisnivå på sina grejor…

Är det någon som kan tipsa om ett par shyssta chinos till ett pra pris, förutom H&M?

Tipsa mig!

20 to “Chinos”

 1. pelle says...

  Varför har alla blivit så tokiga i chinos?De blev populära i mitten av 90talet och det höll på framm till år 2000, men jag tror de flesta satte på sig dessa byxor bara för att det plötsligt blev mode. Därefter var det väldigt ute med chinos, även om de levde kvar lite på kontinenten. Nu börjar de bli inne igen i Sverige medan jeansen är populärare än någonsin i t ex Tyskland och Danmark. Det verkar som om modeti Sverige är i otakt? Personligen anser jag jeans mer personliga än chinos. Du sliter dessa efter egen smak och de är så sköna att ha på sig. Jeansen går att kombinera med det mesta. Jag tror att det är just därför som de alltid är populära, bortsett från någon nyckfull chinostrend ibland!!!

 2. eric says...

  Tack Pelle för dagen längsta skratt… Den mycket välspridda åsikten att tyskt mode ligger före det svenska har aldrig formulerats på större allvar. Stor humor.

 3. Jens says...

  Kolla in Dockers? http://www.dockersstore.com/home/index.jsp

 4. w2best says...

  Pelle: Intressant kommentar, men jag håller inte med dig! Jag är verkligen inte intresserad av Chinos för att det är ett modeplagg, utan av den enkla anledningen att det är jäkligt skönt på sommaren, när jeansen är på tok för varma, och kostymbyxor är lite för dressat… Tyskt mode kommer nog aldrig ligga före svenskt. Tyskland känns för mig totalt otrendigt, de gånger jag har varit där!

  Eric: Ja jag håller me dig.

  Jens: Det ska jag göra. Känns dock lite mycket workwear?

 5. Anonymous says...

  tack, nu är det väl bara att hoppas som fan 🙂

 6. Andreas! says...

  på Sid and Sally har DR Denim rätt schyssta Chinos som inte är speciellt dyra!

 7. w2best says...

  Dr Denim ska jag absolut kolla in! Har ett par jeans som de gjort som är riktigt sköna så det var ett bra tips! 😀

 8. Jens says...

  Jag fyndade ett par Dockers-chinos idag för 40kr på Erikshjälpen!

 9. w2best says...

  Jens: Ser man på! 🙂 Vilken stads Erikshjälp? 🙂

 10. kalle says...

  de var säkert från slutet av 90 talet, då chinosen var inne! Sparar man byxor tillräckligt länge så blir de åter mode. För tre år sen pratade man inte om chinos, det var ingen som tyckte det var kul att gå omring med dessa då och nu är det precis som 1997 åter så himla fint.Men, det är säkert många som tycker det nu bara för att modeindustrin tycker det….

 11. Noemi says...

  chinos är inte mode. chinos är basplagg som tyvärr för många killar inte upptäckt förrän svenska märken höjt dem till mode. äntligen är det möjligt att bära annat än jeans när det är varmt. bättre sent än aldrig.

  kika på de mer bespottade kedjorna efter byxor. de har ofta många olika modeller och inte dyra för deras målgrupp inte betalar mer än 300pix.

  lycka till!

 12. w2best says...

  Ja det är helt sant! Chinos är ju ett klassiskt basplagg, som blivit lite mer på tapeten… Ja jag ska ta en titt på alla de kedjorna, det som brukar vara kritiskt är passformen… Den är inte alltid vad den borde vara.. Tack.

 13. Jocke says...

  Acnes är schyssta.

 14. w2best says...

  Kalle: Ja men så är det ju alltid! Modet varierar och tur är väl det, så att man kan få inspiration från olika stilar hela tiden! 🙂

 15. Luan says...

  Checka carlings, de har två från vailent (deras egna märke) Ett par för runt 400kr i 100% bomull och ett par för 800 35& bomull och 65% polyester. Köpte igår de sistnämnda. Anledningen till att jag valde de dyrare var att de hade betydligt snyggare färg.

 16. kalle says...

  Jo, jag vet att chinos är ett basplagg. Men för mig är jeans det allra bästa basplagget! Kan kombineras på olika sätt! Jag har hängt med ett tag nu och 1997 höjdes basplagget chinos till mode. Jo, alla som ville upptäckte plagget, men blev det inte troget, därför att jeansen har nått som inte chinosn har!

 17. w2best says...

  Luan: Åh! Bra tips! Ska jag kolla in!

  Kalle: Jaja, men det vet du ju att det är för mig också. 😉 Jag har ju alltid jeans på mig. 😛 Men jeans är förbannat varmt på sommaren. Så är det bara.

 18. Hugo says...

  Jag har köpt alla mina chinos på secaond-hand bla Stadsmissionen och Ragtime. Senast ett par tommy hilfiger för 60 spänn. Det finns nästan alltid chinos på vilken second-hand du än kollar.

 19. w2best says...

  Ja jag promotar ju second hand i alla tillfällen, men på just chinos och jeans tycker jag att det är svårt att hitta välsittande plagg… Tyvärr. Perfekt att du lyckas, men jag är inte där än!

 20. berkey says...

  Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme. Thanks a lot|

Leave a comment