W2Best

Det handlar om stil.

February 5, 2009 Indien 5/2-20/3 -09 , , , ,

Första dagen

Det är inte utan att det känns lite overkligt att jag imorgon dag ska åka till Indien. En sak kan jag iallafall vara säker på. Det blir något helt annat som möter mig när jag kliver av flyget i Mumbai än när jag kliver på det första planet på Arlanda. Det blir sex veckor av en annan kultur, andra människor, annan mat, andra saker att göra, än vad jag normalt gör. Igår sista dagen hemma fick jag fira på ett föredömligt sätt, genom att åka på BNI-Örebro läns årsträff. Nästan hundra personer i Svampen med utsikt över hela Örebro, och massa prisutdelningar och mingel. Pauline hängde på också, så hon får lite känn på vad BNI är eftersom hon ska ersätta mig under dessa sex veckor jag är borta. Jag tänkte dock se till att besöka BNI i Mumbai innan jag åker hemåt igen. Där finns det 30 team och det är väl bara att välja och vraka. Ska skicka mejl till några stycken idag, så att jag får kontakt några veckor i förväg.
Den del av resrutten som är klar så här långt är följande: Imorgon åker jag till arlanda vid tre tiden för att åka till Istanbul, där jag ska försöka ta en vanlig stadsbuss (orka spendera 20 euro på taxi där) in till Sultan Ahmed, Istanbuls gamla centrum, som jag ärligt kan säga är min favoritstadsdel i min favoritstad i Europa. Europa möter Asien, och det känns som en riktigt lyckad start på en resa där jag kommer från Europa och skall till Asien. En natt på hotell eller hostel i Sultan Ahmed och sedan en dag av flanerande i Kvarteret. Tror att jag ska ta mig in i Blå Moskén och i övrigt mest njuta av staden och vänja mig lite vid ett högre tempo än vad vi har i Sverige, även om jag just nu befinner mig i Stockholm. Jag åker till flygplatsen på eftermiddagen, och påbörjar då flygresan ner till Mumbai dit jag anländer klockan 4 på natten. Beräknade tiden att ta sig från flygplanet till nästa anslutande plan är ganska många timmar. Jag räknar inte med att det ska gå fort. När jag väl kommit in på Inrikesterminalen hoppas jag på några timmars avkoppling och sedan är det dags att kliva på planet till Goa. Jag anländer i Goa 7:e vid ett-tiden om allt går som det ska, och sen blir det en taxi till Palolem för att leta på Mattias som hänger där. Efter det är planerna inte särskilt utstakade. Det som är klart är att det först bär av till Kerala, och förmodligen deras stora Backwaters. Där, liksom i Palolem tror jag att man kan spendera en hel del tid innan det bär vidare, förhoppningsvis till Ponducherry som är en gammal fransk koloni, så kanske kan man få träna på franskan lite? Sen vågar jag inte säga mer, för jag har faktiskt inte planerat så mycket. Många timmar på tåg lär det iallafall bli, och många grader varmare i Sverige, och många procent högre luftfuktighet. Puh, vet knappt hur jag ska kunna ta mig så lättklädd som jag är till arlanda, men det får lösa sig. Packar väl på mig de plagg jag har. Planen är enbart handbagage på vägen ner, så wish me luck!
Det här skall bli spännande! Dessutom är min iPod nyladdad med Shantaram (tar mindre plats än att ta med boken på 1000 sidor) som jag tänkte komma igenom under resans gång.
Ja denna blogg blir alltså reseblogg nu igen, och förmodligen blir det lite mer spännande än när jag var i Egypten, eftersom syftet då mest var rekreation. : )

För övrigt så har jag idag varit med på en Tv-inspelning för första gången någonsin. Singing Bee, vilket var riktigt roligt! Nu bär det från Frihamnen till Fruängen för sömn. Imorgon bär det av!!

So long!

Liknande inlägg:

  1. SEO Sunday för första gången Det är egentligen väldigt konstigt att jag aldrig varit med...
  2. Första pizzan i Italien Det är väl nästan sunt förnuft att ens första måltid...
  3. Översköljd av Chinatown, IKEA och Första Second handaffären i NYC! Nu börjar klockan bli sent och jag sitter och tänker...

Leave a comment