W2Best

Det handlar om stil.

June 21, 2008 Traderaspaning

Traderaspaning

Fick frågan om vad man ska tänka på när man ska göra fynd på tradera, och mina bästa tips där skiljer sig inte så jättemycket från att handla i en second hand-affär… Det gäller att kolla igenom allt, och att leta på de allra konstigaste kategorierna och sökorden. En av mina svarta trenchcoats fick jag för 10 kr för att säljaren inte skrev trenchcoat i rubriken utan endast herrock, och satte ett utropspris på 10 kronor. Det var endast tack vare att jag satt och kollade igenom varenda objekt i jack-kategorin som jag hittade auktionen. Det var faktiskt värt lite letande eftersom de brukar gå för runt 500 kronor annars…

Bevakningsfunktionen är också riktigt bra om det är något speciellt du vill ha, och inte orkar sitta och bevaka manuellt. Du kan lägga in upp till två bevakade sökord. Jag har gjort det några gånger och det har fungerat riktigt bra.

När det gäller själva budandet så må det vara sakt många gånger innan, men man lägger inte ett bud förrän det är ett par minuter kvar av auktionen. Allt annat är att trissa priset i onödan. De som verkligen är intresserade hänger med till slutet och det blir ofta en kamp om sekunderna, men fasen vad roligt det är!! Det gäller bara att inte internetuppkopplingen strular sig! Min bästa taktik om det är något man verkligen vill ha är att logga på 10 minuter innan det går ut, och bevaka om det läggs många bud. När det så är 1 minut kvar av auktionen lägger man ett "dödsstötsbud" alltså så mycket som man är beredd att betala. Andra budare blir ofta avskräckta när de lägger ett antal bud och inte blir vinnande. Det är den taktiken jag funnit fungerar bäst!

Efter auktionen så betalar man lämpligast i förskott. Jag ser ingen anledning till något annat om inte säljaren har noll omdömen, men då skulle jag undvika att över huvud taget lägga bud.

Nåväl, lycka till i sökordsdjungeln, sök på alla tänkbara ord och bläddra i alla tänkbara kategorier! Chansa gärna, passar inte plagget går det ju att sälja det!

Här kommer min spaning från idag:

Klockor från Eniro:

Väldigt orginellt fickur i guld

Kronograf från Jaques Lemans

Jaques Lemans F1-klocka

Certina-klocka. Stilren i bra skick.

Den märkligaste klockannonsen jag sett. Undrar om man kvävs av locket?

Skithäftig klocka från tokyoflash

En av mina favoriter Tissot T-touch

Kläder och skor:

Sneakers från Bobbie burns

Bland annat riktigt läckra boots från Whyred.

Sneakers från Penguin

Randsydda skor från Loake

Avslutningsvis:

Fruktansvärt snygg klocka från Breitling för bra pris på tradera

För övrigt har jag mest kollat runt på kameraprylar på tradera idag, så jag har inte hittat så jättemkt grejor i kläder/accessoarer/skor etc.

Nu blir det lite glass för min del. Min outfit idag håller riktigt hög klass. Den kommer senare! : P

4 to “Traderaspaning”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lincoln Georgis

  […]Here are some of the internet sites we suggest for our visitors[…]

 1. kingfour says...

  Kul att du skriver lite om Jaques Lemans i din blogg! Jag har själv en sån klocka. Riktigt nice. Kronograf vattentät till 200m, läderband och större än de flesta klockor men ändå inte absurt stor!

  Den där Breitlingen var riktigt snygg. Såg en Subaru-fölsäjaren bära en sån i förrgår. Sjukt läcker och stekig…

 2. Erik says...

  Tack som fan för tipsen (jag är inte samma erik, vilket är ett märkligt sammanträffade) men kolla in min blog:)

 3. berkey says...

  Thanks for the good writeup. It in reality used to be a enjoyment account it. Look complicated to more brought agreeable from you! However, how could we keep in touch?|

 4. Lincoln Georgis says...

  Lincoln Georgis

  […]Here are some of the internet sites we suggest for our visitors[…]