W2Best

Det handlar om stil.

off
May 1, 2008 Tankar

Om Valborg

Det är nödvändigt att författa något om Valborg:

Hela bloggvärlden kokar. Man hör det bland vänner och på stan: "Vi ska göra revolt mot Valborg. Det är dags att inse att Valborg är överskattat och att ikväll ska vi bara sitta hemma." Jag har läst och hört det så många gånger nu att jag börjar fundera på vad som händer i landet.

Okej att ungdomsfyllan blir värre och värre år för år, och att valborg är en av de kvällarna den är som värst, men vad hindrar det en själv från att fira att våren har kommit..? Man kan ju anpassa sitt valborgsfirande precis som man vill. Kolla på brasa och fyrverkerier eller gå ut (vilket ju inte måste innebära ett intensivt drickande) eller sitta hemma.

Jag tror att hela grejen handlar om en ganska sund sak: När själva drickandet står för mycket i centrum, så blir det inte roligt. Förmodligen är inte en eld och lite smällare tillräckligt för att lyfta bort fokus. Folk åker på festivaler med mycket fokus på att dricka, men de allra flesta prioriterar musiken på festival. Man har alltid något band man verkligen åker för att se.

Se tillbaka på ditt livs utekvällar. Är de kvällarna där du haft som enskit fokus att bli så full som möjligt, de du minns som roligast? Vore intressant att veta!

Jag tycker inte att valborg är överskattad. Det finns en Högtid jag tycker är riktigt snedvriden och överskattad och det är Julen, men det behöver jag inte fördjupa mig i den här gången, för som tur är är det ju lång tid tills dess.

I min väska igår hade jag med en del roliga saker:

 • Slips: Ifall jag skulle vilja vara mer dressad.
 • Deo: Ifall jag skulle vilja dansa.
 • Kamera: Ifall jag skulle se något som var intressant att ha på bild (fanns inte så mycket).
 • Plånbok: Ifall jag skulle vilja köpa något.
 • Anteckningsbok: Ifall jag skulle komma på något roligt att skriva ner.
 • Penna: Ifall jag ville undvika att skriva ner ovanstående idé med blod eller öl eller sno en penna av bartendern eller så.


Vi producerade tre idéer igår som var värda att skriva ner:

 • Good Morning Club – en klubb som börjar vid 10 på morgonen och slutar runt fyra på eftermiddagen. Ett helt nytt koncept, som förmodligen är grymt underskattat. Jag kommer lätt att göra en sån klubb någon gång under mitt liv.
 • Inverterad Pension – Man borde kunna ta ut sin pension direkt efter gymnasiet. Om man brukar få 20 år ålderspension, så kan man ta ut sin pension det första man gör, och sedan arbeta igen den, och när man är klar så kan man på smidigast möjliga sätt avsluta livet… Mickes underbara Idé som vi spann loss på, och visst är det märkligt att vi jobbar 40 år för att få vara lediga de sista åren av våra liv?
 • Inverterad alkoholpåverkan – Detta är min Idé, men den är så omfattande att jag inte orkar redogöra för den nu. Det får bli en annan gång.

För några timmar sen gled 1 maj demonstrationen förbi vilket får mig att ställa mig frågan är demonstrationer det vassaste sättet att protestera?! Jag presenterar ingen avhandling i ämnet dock, för ni skulle få läsa tills ögonen blödde, men i Lindesberg var det ingen brutal demonstration iaf, det är ett som är säkert…

Sist men inte minst skulle jag vilja fråga er som läser:
Önskar ni att min blogg ska vara så ytlig som möjligt, eller uppskattas inslag av de tankar jag producerar om dagarna?

0 to “Om Valborg”

 1. caroline says...

  tack detsamma! 🙂

 2. mulin says...

  Jag anser inte heller att Nora är en bra stad. Jag hatar Nora och Dalkarlsberg till exempel, kanske småstäder och samhällen över huvud taget eftersom jag bara farit illa av dem under hela min uppväxt och får lida av det nu i form av hjälp från en kurator. Så jag antar att jag drar med alla småstäder i samma veva, eftersom jag aldrig upplevt något bra ur dem.

 3. Schough says...

  Tankar är alltid intressant!
  Det där med Good Morning Club var verkligen en lysande idé. Det finns så sjukt mycket som talar för det. Det senaste är möjligheten för skiftarbetare att både kunna dra in mycket ob pengar och samtidigt inte behöva försaka lite festande om man vill.

 4. Ida says...

  Tankar är bra..

 5. w2best says...

  Schough och Ida: Det är bra att ni säger det. 🙂

 6. mulin says...

  Jag vet faktiskt inte. Men jag har alltid varit med om skitsnack. Och jag var så himla vanlig. Om jag hade på mig en orange tröja kunde jag vara retad i en vecka. Liksom. Det gick aldrig att se ut som man själv ville. Och tyvärr var jag inte så stark att jag kunde gå med huvudet högt och köra på min linje.