W2Best

Det handlar om stil.

off
January 19, 2007 Tankar

En dröm

Idag har jag under mina vandringar fram och tillbaka på jobbet och några turer i skolan sett mer mjukisbyxor än på väldigt länge och jag måste bara skriva ett inlägg till om detta horribla fenomen. Först skulle jag vilja fundera lite över hur folk som bär mjukisbyxor tänker. Kan det vara såhär:

 • Äsh. Idag är det ändå fredag och ikväll till krogen klär jag upp mig. Då kan jag se ut som om jag har en hemmakväll i skolan.
 • Mjukisbyxor är skönt och då spelar det ingen roll att man ser ut som uppsliten ur ett träningspass när man går i dem.
 • De kanske luktar lite svett, men då slipper man iallafall närgångna typer.

Eller är det helt enkelt så att de tränade kvällen innan, däckade i sängen med byxorna på, och sedan tänkte att om jag behåller träningsbyxorna på, så kanske snöovädret tvättar och fräshar upp byxorna.

Eller så är det helt enkelt så att de bara saknar smak helt och hållet. Förmodligen är det så.

Man skulle ju kunna se det på ett lite positivt sätt också: att de känner sig så hemma på skolan att de kan gå i hemmakläder, och det ligger verkligen i mitt intresse att folk ska gilla skolan, men hur skoj är det att skriva om? 😛

Jag skulle iallafall vilja att alla sportaffärer började införa rutiner som innebar att varje människa som köper ett par mjukisbyxor eller ett par löparskor får skriva på ett kontrakt där de förbinder sig till att inte bära dessa i offentliga miljöer eftersom det väcker grov anstöt. Det vore en dröm…

Och varför sitter jag hemma och bloggar en fredagkväll? Jag är förkyld. Fuck det.

63646-288

Designermjukisar från Dries Van Noten…

0 to “En dröm”

 1. Stuart says...

  Oj oj nu är jag här och tjatar igen. Men måste ju säga att jag håller ju med till fullo! Skrev själv om mjukisbyxans märkliga fenomen för ett tag sen.
  Det är knappt ok med Van Notens version heller….

 2. N:et says...

  No offens.. men Seriöst? Hur f*n kan du byr dig om folk har mjukisbyxor offentligt eller inte? Spelar det dig någon roll? Du glider runt och tror att vartenda människa ska vara uppkläd till vardags?!

  aja..

 3. Alexander says...

  Stuart, Så trevligt att du håller med Jonas till fullo. Men sen är det ändå som om du tycker det är okej, bara för att det är designerbyxor? Lite motsägelsefullt, jag tycker dem är minst lika gräsliga.

 4. Stuart says...

  N:et : Bättre uppklädd än nerklädd!

  Alexander: Jag mena inte att det är ok med designermjukisar, mena: ska du ändå dras med mjukisbrallor då får du fan göra det i designbrallor så det är lite flärd över det hela (eller nåt) Men jag tycker det inte är snyggt för det.

 5. jonas says...

  newbs 😀 jag gymmar varje dag och då är det fan gött att strosa runt i slapp-byxor då man lagar mat före och när man kör slappet efter passet. att man har det på stan har inget med stil att göra. det är enbart bekvämlighet, mjukisbyxor som mjukisbyxor, man har det för att det är slappt och man anstränger sig jävligt under dagen. förövrigt är acnes med lite stup ganska snygga. bläh. 😀

 6. w2best says...

  Stuart: Ska kolla in det i din blogg. Dries Van Notens är precis lika fula…
  N:et: NWN
  Alexander: Står på din sida.
  Jonas: Du är förlåten om du gymmar varje dag och typ går till och från gymmet i dem. Fjortisar som aldrig har tränat däremot.. Ush ush.