W2Best

Det handlar om stil.

October 16, 2008 Allmänt

Projekt: Finansiera en Kenyansk tjejs skolgång!

Jag hade alldeles för mycket att göra idag, men gick iallafall på ett möte om Lindeskolan (som jag är med och marknadsför). På Lindeskolan pågår just nu ett projekt där man samarbetar med en Kenyansk by och skola. En tjej från Kenya var här för några månader sedan, och i November åker ett antal Svenskar ner till Kenya för andra gången. Det är ett riktigt intressant projekt som aldeles snart får en egen hemsida som jag då skall publicera här. Till dess tycker jag att vi ska hjälpas åt att finansiera den här tjejens skolgång. Det rör sig inte om mycket pengar som ni kan läsa nedan. My som har hand om projektet berättar:

Det här är Catherine Adhyambo. Hon är 23 år och bor i den lilla byn Ndhiwa i västra Kenya. I april till juni 2008 bjöd vi, en grupp lärare och elever från Lindeskolan, hit henne till Lindesberg. Under hennes vistelse i Sverige studerade hon bland annat svenska tillsammans med de Internationella Klasserna på Lindeskolan.

Till våren hoppas Catherine på att få gå en utbildning i huvudstaden Nairobi.
Genom att du köper dessa smycken bidrar du till en del av hennes terminsavgift vilken hon inte kan finansiera själv. Årsavgiften ligger på 4 500 kronor och det tillkommer 1000 kronor/månad för boende.
Smyckena är handgjorda av massaier i Kenya, alltså hjälper du även massaierna i deras försörjning.

Jag blev personligen imponerad av smyckena. Här är några exempel:

Här hittar du auktioner på dessa smycken och en mängd andra:

http://www.tradera.com/auktioner/LindeskolanKenya

Gå in och lägg ditt bud och gör en skillnad! Blir auktionerna riktigt populära finns det fler skolgångar att finansiera, det är ett som är säkert!

Pengarna som kommer in kommer att levereras personligen av projektets deltagare när de åker till Kenya i November. Det finns därför ingen risk för att pengar försvinner på vägen.

Sprid gärna detta budskap! Ju fler som bjuder desto bättre för Catherine!

Liknande inlägg:

  1. Mina projekt ...
  2. Om Bloggande, Twitter och andra projekt! Det är ju ganska uppenbart att den här bloggen inte...
  3. Några nya projekt! Det sprutar idéer ur mitt huvud och här är några...

Leave a comment