W2Best

Det handlar om stil.

off
December 2, 2008 Allmänt

Nostalgi 8

Ett plagg som jag använder nästan varje dag är min skepparkavaj med guldknappar. Så otroligt varm, skön och snygg jacka tror jag aldrig att jag kommer att få någon annan. Det var en rolig kamp för att få lägga händerna på den också som jag beskrev i ett blogginlägg den 17 januari 2007:

63646-279

Jag har länge letat efter en skepparkavaj som är lite tjockare än den jag har med guldknappar. Idag när jag var inne i stan så hade jag egentligen inte tänkt köpa något för att kontot tryter så här en vecka innan lön. Jag kollade igenom det mesta på myrorna utan att hitta något och rekade lite andra affärer men på Röda Korset stötte jag på en dödligt snygg lite längre och tjockare rock som man utan problem kan ha kavaj eller en tjock tröja under. Precis vad jag har letat efter hela vintern. Nu är det ju dock så att Röda Korset inte tar kontanter och jag var ganska kort om likvida medel när tillfället kom. Följdaktligen lade jag undan rocken bakom disken och sa att jag skulle springa och ta ut pengar. Ja men vi stänger om tio minuter sa hon i kassan. Ja det är lugnt replikerade jag. Jag skyndar mig.
När jag kom till bankomaten (nordeas) stoppade jag in kortet klickade in att jag ville ha en hunka och fick uttag medges ej. WTF tänkte jag. Jag ska ju ha 140 kronor på kontot. Gick snabbt vidare till Swedbank-automaten och fick samma meddelande där och såg på kontoutdraget att jag hade 99,88 kronor på kontot. Nu brände i knutarna om jag skulle få min rock. Jag gick raskt mot Ica i krämaren, och såg till min fasa att det var kö i alla kassor, men som i trissreklamen: Plötsligt händer det! En kille kom och öppnade en ny kassa jag fick ut en japp och 84 kronor och sprang hela vägen till Röda Korset. Jag droppade in när klockan var 2 minuter i med andan i halsen och betalade för rocken. Det är vad jag kallar att kämpa för ett klädesplag, men det var den värd. Den kommer att användas mycket. Räkna med det!

Rock: 80 kr